05:44:37    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 03 oktober 2011 14:40 uur, laatst gewijzigd op 05 oktober 2011 17:19 uur

Emile Roemer bezoekt Haaren

Emile Roemer bezoekt Haaren

SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Emile Roemer heeft maandag een bezoek gebracht aan de gemeente Haaren. Op het programma stond een gesprek met burgemeester Frans Ronnes en de overige leden van het college van B. en W.

Ronnes en Roemer kennen elkaar al enige tijd. De Haarense burgemeester was in het verleden onderwijzer op de basisschool in de gemeente Boxmeer die de SP-politicus als leerling bezocht. ,,Ik heb zelf geen les van Frans gehad, maar mijn zus wel”, liet Roemer weten. ,,Verder lopen we elkaar nog wel eens tegen het lijf in het informele circuit, waarbij we de afspraak gemaakt hadden dat ik een keer een bezoek zou brengen aan de gemeente Haaren. Het doel van dit bezoek is in algemene zin en ’met de benen op tafel’ van gedachten te wisselen over een aantal zaken.”

De onderwerpen die aan de orde kwamen tijdens het onderhoud van Roemer met het Haarense college waren de problemen van Brabantse plattelandsgemeenten en de relatie met de financiële bijdrage uit het gemeentefonds, de mogelijke proefboringen naar schaliegas in de gemeente Haaren en het Europees Charter van plattelandsgemeenten waar Esch sinds jaar en dag bij betrokken is. ,,Deze Europese samenwerking tussen 27 dorpen is een voorbeeld in het ’klein’ van hoe we het ook in het groot zouden moeten aanpakken”, zei Roemer.

De fractievoorzitter van de SP benadrukte daarnaast dat zijn partij het geen noodzaak vindt om proefboringen naar schaliegas te houden in het landelijke gebied van Haaren en Boxtel, dat hij de N65 tussen ’s-Hertogenbosch en Tilburg als een groot verkeersknelpunt ziet en zich zorgen maakt over het verdwijnen van belangrijke voorzieningen als bibliotheken en winkels uit de kernen van plattelandsgemeenten.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel EmielTechniek TopSlank Podium Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Huidtherapie Alfa Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Olieenzo Elan Bikes support Remax-optimus buisman optiek