18:59:51    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:13 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:19 uur

’Elk U2-concert is een unieke belevenis’

’Elk U2-concert is een unieke belevenis’

Op de foto: Zanger Frank Wensink in actie tijdens een concert van U2NL.

’Bono zoekt The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen jr.’. Het was maar een kleine oproep op Marktplaats van Frank Wensink, pakweg acht jaar geleden. Twee weken daarna had de zanger uit Aalten drie muzikanten gevonden waarmee hij een paar maanden later al op de bühne stond om U2-covers te zingen. ,,U2NL is meer dan zo maar wat liedjes van U2 naspelen. We willen de unieke sound van de band benaderen en onze optredens net zo’n belevenis laten zijn als een echt U2-concert.”

Met trots vertelt Wensink over U2NL, de band waarmee hij volle zalen trekt in binnen- en buitenland. De zanger is bescheiden en schreeuwt niet van de daken dat U2NL de beste U2-coverband is. ,,We zijn wel de meest succesvolle omdat we ontzettend veel shows doen in grote zalen en op festivals”, aldus Wensink.

Podium Boxtel is slechts een klein zaaltje vergeleken bij Luxor in Rotterdam, het Beatrix Theater in Utrecht, het Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch en het De La Mar Theater in Amsterdam, waar de band vorige week speelde. ,,We stonden ook op podia in Duitsland, Finland, Zwitserland en Luxemburg en hadden de eer om voorafgaand aan een WK-voetbalwedstrijd op uitnodiging van de FIFA een concert te verzorgen.”

U2NL staat vrijdag 18 maart in Podium Boxtel. De stoelen worden die avond verwijderd uit de theaterzaal; het publiek kan dus staan. Kaarten kosten 22 euro en zijn zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij boekhandel Elckerlijc aan de Markt, het UITpunt in de bibliotheek aan de Burgakker en via www.podiumboxtel.nl. Er zijn nog slechts enkele tientallen kaarten beschikbaar.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 10 maart.

Auteur: ’Elk U2-concert is een unieke belevenis’

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Toverboom Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij Podium Boxtel Doornmalen electro Olieenzo TopSlank Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht