08:06:54    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 april 2012 12:00 uur, laatst gewijzigd op 27 april 2012 14:04 uur

Elf lintjes in regio Boxtel

Elf lintjes in regio Boxtel

Op de foto: De Boxtelse en Liempdse gedecoreerden poseren samen met burgemeester Frank van Beers. (Foto: Peter de Koning).

Vijf Boxtelaren en vier inwoners van Liempde zijn vrijdagochtend benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. In Esch werd één lintje uitgereikt. Gemonde deelde dit jaar niet in de nationale lintjesregen.

Eigenlijk had burgemeester Frank van Beers in de raadzaal tien koninklijke onderscheidingen moeten uitreiken. Militair veteraan Hennie Schuurs verblijft op dit moment echter in Kenia voor een hulpproject en krijgt zijn lintje op vrijdag 11 mei. Voordat hij naar Afrika vertrok, kreeg Schuurs te horen dat ook hij wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De inwoners die wel konden worden gedecoreerd zijn Truus van Overbeek, Helmuth Verlangen, Thera van Hommel, Ad Leijer, Jan van der Pas uit Boxtel en de Liempdenaren Francine van Weert, Marinus Bressers, Noud van Esch en Tiny Bax.

Burgemeester Frans Ronnes van de gemeente Haaren ging op huisbezoek bij Marina van Grinsven uit Esch. Ook zij werd vanwege vele maatschappelijke activiteitein benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Alle gedecoreerden hebben zich als vrijwilliger ingezet voor de plaatselijke gemeenschap. Een samenvatting van hun verdiensten wordt gepubliceerd in de papieren editie van Brabants Centrum op donderdag 3 mei.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Huidtherapie Geerts advies Olieenzo Alfa Doornmalen electro Filipe Café zaal Kloosterzicht TopSlank EmielTechniek Elan Bikes support buisman optiek Toverboom