07:21:33    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 29 maart 2013 16:59 uur, laatst gewijzigd op 01 april 2013 18:25 uur

Elektrofiets voor taxichauffeur

Elektrofiets voor taxichauffeur

Op de foto: José Leijten feliciteert Rian van der Velden met zijn nieuwe elektrische fiets. (Foto: Peter de Koning).

Rian van der Velden, chauffeur bij taxicentrale De Meierij in Liempde, scoorde afgelopen jaar de grootste besparing door zuinig te rijden. Hij werd vrijdagochtend in de nieuwe rijwielzaak van Jack en José Leijten aan de Stationsstraat in Boxtel beloond met een splinternieuwe elektrische fiets. ,,Ik ga mijn best doen om volgend jaar nog zo'n fiets te winnen", lachte Van der Velden.

Taxicentrale De Meierij uit Liempde startte vorig jaar een duurzaamheidsprogramma om de uitstoot van CO2 te reduceren en te compenseren. Dit programma heet Go4MVO en wordt uitgevoerd in samenwerking met bureau Perfecqt. De Meierij is een van de eerste Nederlandse taxicentrales die zich op deze manier onderscheidt. Vrijdagochtend maakte het bedrijf na een jaar de eerste tussenbalans op.

Directeur Jan van Kasteren van De Meierij kreeg van wethouder Peter van de Wiel een certificaat als bewijs van de geleverde prestatie. ,,Ook de gemeente Boxtel is trots op een onderneming die verder denkt dan geld verdienen", aldus de wethouder.

Auteur: Peter de Koning

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg TopSlank Geerts advies Elan Bikes support Alfa Doornmalen electro EmielTechniek Huidtherapie Geld en Makelaardij Podium Boxtel Olieenzo Toverboom Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Remax-optimus