12:26:00    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 21 februari 2014 09:18 uur, laatst gewijzigd op 21 februari 2014 09:33 uur

Eis: tien jaar cel voor plofkraak Esch

Eis: tien jaar cel voor plofkraak Esch

Op de foto: De mislukte ramkraak bij de geldautomaat van de Rabobank in het centrum van Esch richtte veel schade aan, waaronder ook aan het dak van het pand. (Foto: Albert Stolwijk).

De officier van justitie heeft donderdag tien jaar cel geëist tegen een 31-jarige Amsterdammer. De man wordt onder meer verdacht van een plofkraak in Esch in augustus 2011. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor vier andere kraken. In totaal maakte hij 170.000 euro buit.

In Esch reed hij met een zilverkleurige Audi TT ingereden op de toegangsdeur van de geldautomaat op het Marktplein. De kraken gingen volgens het Openbaar Ministerie met veel geweld gepaard, in Esch zorgde het voor zo'n harde ontploffing dat de pannen van het dak vlogen. De rechtbank van 's-Hertogenbosch doet over een paar weken uitspraak in de zaak.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geerts advies Remax-optimus TopSlank Huidtherapie Podium Boxtel