02:48:07    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 11 juli 2012 19:42 uur, laatst gewijzigd op 11 juli 2012 22:59 uur

Eerste zware bergrit in de Tour

Een dag na de eerste rustdag in de Tour de France stapten de renners op de fiets voor een zware bergetappe in de Alpen. Liempdenaar Koen de Kort finishte als 93e in een grote groep met landgenoten Roy Curvers, Albert Timmer (Argos-Shimano), Bram Tankink (Rabobank) en Lieuwe Westra (Vacansoleil) op 27 minuten en 27 seconden van de Franse etappewinnaar Thomas Voeckler.

Koen de Kort gaf in zijn dagboek op de website van de Australian Financial Review aan dat het belangrijk is dat wielrenners tijdens de rustdag ook blijven bewegen. Na een korte training en een persmomentje heeft De Kort dinsdag dan ook goed uitgerust om zich voor te bereiden op de zware bergrit van woensdag. Hij wist in de voorlaatste grote groep te finishen. Op Twitter gaf hij na de rit aan dat hij uitkijkt naar de ritten die na de bergetappes komen. ,,Dan krijg ik de kans om aan te vallen."

Voeckler, wielrenner bij Europcar, eindigde in de rit naar Bellegarde-sur-Valserine voor Michel Scarponi (Lampre) Jens Voigt (Radioshack) en rabo-renner Luis Léon Sánchez. Bradley Wiggins blijft drager van de gele trui. Donderdag staat er wederom een zware bergetappe op het programma van Albertville naar La Toussuire-Les Sybelles.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel buisman optiek Podium Boxtel Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Olieenzo TopSlank Huidtherapie Toverboom Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Geerts advies Doornmalen electro Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij