23:00:27    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 16 juli 2013 15:30 uur, laatst gewijzigd op 16 juli 2013 15:46 uur

Eerste wandeldag heet en benauwd

Eerste wandeldag heet en benauwd

Op de foto: Foto links: De wandelaars onderweg in Elst. Foto rechts: Ivar Tang op de Waalbrug in Nijmegen, kort voordat hij finisht.

Met name de laatste vijf à zes kilometer was het afzien. Dat melden Ivar en Peter Tang uit Boxtel na de eerste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse. Om iets voor tweeën arriveerde het tweetal dinsdagmiddag met ruim 50 kilometer in de benen. Op de dijk naar Lent en vervolgens over de Waalbrug terug naar de stad was het heet en druk. ,,Maar uiteindelijk is het is niet tegengevallen.”

Ivar debuteert in Nijmegen, terwijl vader Peter al zesmaal eerder van de partij was. De twee Boxtelaren zijn samen met bijna 42.500 anderen dinsdagochtend gestart aan de 97e Vierdaagse. Om tien over vier vertrokken ze. ,,Ik heb nog niet gekeken, maar denk toch dat ik een blaartje heb opgelopen. Straks op mijn slaapadres maar eens doorprikken en een pleister plakken”, vertelt Ivar via de telefoon terwijl hij op de Wedren met zijn vader, Jo Arts, Martien Mosink en Tim Schalkx uit Boxtel van een koud biertje geniet.

’s Ochtends meldde Peter al dat het vanaf acht uur, toen de zon doorbrak, erg benauwd was. ,,Iets mindere temperaturen mogen wel, wat mij betreft. Maar de meeste mensen drinken genoeg en koelen voldoende, zo is mijn beleving. Ik heb maar één keer een ambulance gehoord…”, vertelde Peter na binnenkomst. Het mooist vindt hij de doorkomsten in de dorpen en stadjes. ,,Ik ben niet zo’n natuurmens… Maar die gekke dingen onderweg zijn prachtig. Ik ben op de foto gegaan met een maffe mannequin…”

Op de foto: Boxtelse deelnemers aan de Vierdaagse bevolken op de Wedren twee tafels om na te kaarten over de eerste wandeldag. (Foto's: Peter Tang).

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Eerste wandeldag heet en benauwd

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus TopSlank Alfa EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Filipe Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Podium Boxtel Geerts advies Toverboom Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij