03:45:01    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 21 maart 2013 12:15 uur, laatst gewijzigd op 21 maart 2013 12:29 uur

Eerste panelen aan Berkengaard

Eerste panelen aan Berkengaard

Op de foto: Installateurs legden donderdag de eerste zonnepanelen op het dak van een woning aan de Berkengaard in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Dertien huishoudens aan de Eikengaard en Berkengaard reageerden positief op een pilotproject met zonnepanelen van woonstichting Sint-Joseph. De bewoners krijgen panelen op het dak tegen een huurverhoging die lager is dan het bedrag dat uiteindelijk bespaard wordt op de energierekening. Cor en Ingrid van Schijndel hadden de primeur: op het dak van hun huis aan de Berkengaard werden donderdag de eerste twaalf zonnepanelen gelegd door het bedrijf Freenergics.

Rob Dekker, bestuurder van Sint-Joseph, schat dat twaalf zonnepanelen ongeveer 2.500 kilowattuur opbrengen. Dit zou 500 tot 525 euro besparen aan stroomkosten. De huurverhoging komt neer op dertig euro per maand. ,,Je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet aan dit project meedoet”, vindt Cor van Schijndel. ,,En ze liggen toch op het dak, dus we hebben er weinig last van”, voegt zijn vrouw Ingrid toe. In Boxtel-Oost komen in totaal 145 panelen te liggen.

Ook de bewoners van een appartementencomplex aan de Kasteellaan gaven groen licht voor de komst van zonnepanelen. Hier worden in april veertig panelen geïnstalleerd. . Deze opgewekte elektra wordt onder meer gebruikt voor de verlichting in de algemene ruimtes en de lift.

Dekker geeft aan dat het panelenproject verder wordt uitgerold in Boxtel. ,,We brengen nu in kaart welke woningen en complexen van Sint-Joseph geschikt zouden zijn voor panelen.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Podium Boxtel TopSlank Geerts advies Beleef Boxtel Alfa