18:04:30    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 29 juni 2014 08:34 uur

Eerste openbare AED in Gemonde

Eerste openbare AED in Gemonde

Burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel heeft woensdag de eerste openbare AED (automatische externe defibrillator) in Gemonde officieel in gebruik genomen. Het reanimatieapparaat voor hartmassage is bevestigd in een buitenkast aan de muur van de Geerts Adviesgroep aan de Dorpstraat.

,,Hopelijk is het niet vaak nodig om de AED te gebruiken”, liet Alwien Geerts van de Geerts Adviesgroep kort voor de officiële openingshandeling weten. Het Gemondse bedrijf stelt de hartdefibrillator 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar voor hulpverlening in de directe omgeving in samenwerking met de stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel. Bestuurslid Ad Hessels van de stichting benadrukte dat het de bedoeling is in totaal vijf AED’s verspreid in Gemonde aan buitenkasten op te hangen. ,,Binnen een tot twee weken gaan we een tweede openbare defibrillator in gebruik nemen bij voetbalvereniging Irene in sportpark De Laat, aan de andere kant van het dorp. Een andere mogelijke locatie die we op het oog hebben is dorpshuis De Kei.”

De buurt werd gisteren nauw betrokken bij de ingebruikname van de AED bij de Geerts Adviesgroep aan de Dorpstraat. ,, Het gaat om kostbare apparaten. Ik ben blij dat ze in onze gemeente nog niet ten prooi zijn gevallen aan vandalisme”, merkte burgemeester Pommer op. ,, Heel belangrijk dat de AED hier in Gemonde aan de buitenkant van het gebouw hangt, zodat deze indien nodig ook in de avonduren en in het weekeinde ter beschikking staat van hulpverleners. Dat kan levens redden.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Alfa Geerts advies Beleef Boxtel TopSlank Huidtherapie Filipe Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Toverboom Elan Bikes support EmielTechniek Olieenzo Geld en Makelaardij