06:57:17    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 22 september 2013 09:55 uur, laatst gewijzigd op 22 september 2013 09:59 uur

Eerste lustrum voor bieb Liempde

Eerste lustrum voor bieb Liempde

Op de foto: Het bibliotheekpunt verhuisde in 2011 naar de Dorpsstraat 34b, in een pand dat vroeger diende als het washok van het klooster. Deze ruimte werd feestelijk geopend door de toenmalige wethouder Anton van Aert. (Foto: Albert Stolwijk).

Het bibliotheekpunt aan de Dorpsstraat in Liempde bestaat vijf jaar. Dit eerste lustrum wordt gevierd met een open dag op zondag 22 september tussen 11.00 en 15.00 uur.

Het bibliotheekpunt werd vijf jaar geleden opgericht nadat bekend werd dat de provincie de subsidie stopzette voor de Bibliobus. De eerste drie jaar was de bibliotheek gevestigd in dienstencentrum De Kloosterhof, maar sinds een paar jaar kunnen bezoekers terecht aan de Dorpsstraat 34B, het oude washok van het klooster.

Tijdens de open dag leest Fleur, de Liempdse voorleeskampioen van dit jaar, verhalen voor aan alle jonge kinderen. Er is livemuziek en voor alle bezoekers is er tijdens de open dag een leuke attentie. Onder leiding van Anita Verboom worden zeepkettingen gemaakt en Rieky Schellekens toont hoe je een vogelhuisje in elkaar kunt zetten. Degene die het aantal bladzijden van de stapel boeken raadt, wint een prijs.

Iedere volwassene die tijdens de open dag lid wordt van bibliotheek De Meierij ontvangt een boekenbon ter waarde van vijf euro.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg