02:16:41    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 21 oktober 2011 09:00 uur, laatst gewijzigd op 21 oktober 2011 09:38 uur

Eerste bewoners Liduina verhuizen

Eerste bewoners Liduina verhuizen

Op de foto: De 34 dementerende ouderen van verpleeghuis Liduina nemen begin november hun intrek in de nieuwe psychogeriatrische vleugel. (Foto: Albert Stolwijk).

Nadat eind maart het hoogste punt werd bereikt van de nieuwe psychogeriatrische afdeling van verpleeghuis Liduina, breekt begin november het moment aan dat de 34 dementerende ouderen er hun intrek nemen. Vanuit de nieuwbouw van Zorggroep Elde kijken de bewoners uit op de straat Molenweide.

De nieuwe gesloten afdeling van Liduina is vorige week opgeleverd door de aannemer, meldt locatiedirecteur Ruud Broeksteeg in een nieuwsbrief die deze week is verspreid onder medewerkers en cliënten. Op 8 november verhuizen de bewoners naar hun nieuwe stek. Daar is meer ruimte voor privacy. Alle bewoners krijgen er hun eigen kamer; per twee kamers is een badkamer met toilet en douche beschikbaar.

De nieuwbouw op het parkeerterrein wordt medio november opgeleverd. Na de verhuizing wordt naar verwachting in maart 2012 het huidige verpleeghuisgebouw met de daarnaast gelegen hellingbaan en schoorsteen gesloopt. Hiervoor zijn twee maanden gereserveerd en de sloop maakt ruimte voor de bouw van een nieuwe hoofdingang. Begin 2013 moeten bouwwerkzaamheden bij verpleeghuis Liduina zijn afgerond, zo is de planning.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Toverboom Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Filipe buisman optiek Olieenzo Alfa Geerts advies Doornmalen electro Beleef Boxtel Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie