15:41:15    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 november 2014 17:47 uur, laatst gewijzigd op 08 november 2014 17:49 uur

Eendengat steekt de vlag uit...

Eendengat steekt de vlag uit...

Op de foto: President Jan de Koning van Stichting Openbaar Carnaval steekt de nieuwe Eendengatse carnavalsvlag uit. (Foto: Henk van Weert).

Het carnavalsseizoen in Boxtel start zaterdag 8 november in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat met het elf-elfbal. Dat krijgt in Eendengat traditioneel gestalte via het Kwekdeuntjesfist en installatie van een (nieuwe?) pretpotentaat.

Tijdens een ludiek songfestival wordt het carnavalslied 2015 gekozen. Het Kwekdeuntjesfist begint om 20.11 uur en start met de vertolking van het winnende lied van vorig jaar: 'Verliefd' door De Natneuzen. Voor het kolderconcours hebben zich acht deelnemende groepen aangemeld; de presentatie is in handen van Matthieu Hagemans.

Aansluitend vindt om 23.11 uur de installatie van Prins Carnaval plaats, Deze ceremonie protocollaire wordt ingeleid door de raad van elf. Onbekend is of Frank van Heesch opnieuw naar voren wordt geschoven als koldervorst. Als prins Donald IV zwaaide hij vorige seizoen de scepter over Eendengat en de Waggelaars.

Tijdens het elf-elfbal wordt ook de carnavalsvlag gepresenteerd die de Stichting Openbaar Carnaval heeft laten vervaardigen. Het is de bedoeling dat het rood-witte dundoek tijdens de carnavalsdagen medio februari de Eendengatse straten opfleurt. De carnavalsvlag is te koop voor 19,95 euro bij Gerald Vlaminckx, Maaslandstraat 15 en te bestellen via e-mail: gvlaminckx@gmail.com. Bellen kan ook: naar telefoonnummer (073) 656 33 02.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Elan Bikes support Podium Boxtel Geerts advies Alfa EmielTechniek Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Filipe buisman optiek Olieenzo Remax-optimus Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht TopSlank Doornmalen electro