20:11:32    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 14 oktober 2011 16:51 uur, laatst gewijzigd op 17 oktober 2011 12:45 uur

'Duurzaam rijden wordt de norm'

\'Duurzaam rijden wordt de norm\'

Op de foto: Boxtelse ondernemers konden vrijdag bij Bosch Rexroth op bedrijventerrein Ladonk kennismaken met duurzame voertuigen, waaronder deze elektrische fiets die werd uitgeprobeerd door wethouder Peter van de Wiel. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtelse ondernemers konden vrijdagmiddag bij Bosch Rexroth op bedrijventerrein Ladonk tijdens het evenement Drive Green duurzame voertuigen bekijken en zelf uitproberen. Enkele tientallen vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven maakten gebruik van de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwste snufjes op het gebied van zuinig rijden.

Na een bijeenkomst in de presentatieruimte van Bosch Rexroth presenteerden autodealers uit de regio onder meer hybride vrachtwagens, bestelbusjes, pick-ups, personenauto’s en elektrische scooters en fietsers die voor zowel het woonwerk als het ’werk-werk’ verkeer geschikt zijn. Om de aanwezigen te overtuigen van het rijcomfort en gemak voor de gebruiker kon men proefritten maken.

Buiten op het terrein waren bekende merken als DAF en Iveco, Mercedes, Volkswagen en Smart vertegenwoordigd met verschillende voertuigen. ,,Het is natuurlijk goed voor je imago als je als bedrijf nu al kiest voor een groen ’wagenpark’, maar op dit moment is het voor ons nog geen issue omdat het zo duur is en er nog weinig winst mee te behalen is. Maar duurzaam en zuinig rijden wordt de norm, daar kan niemand omheen. Over tien tot twintig jaar is het volledig geaccepteerd”, liet een van de aanwezige ondernemers weten.

Namens de gemeente Boxtel benadrukte wethouder Peter van de Wiel dat duurzame mobiliteit zeker geen hobby is. ,,Zuinig rijden is een economische factor van belang, waar geld mee te verdienen valt. De aanschaf van een duurzaam bedrijfswagenpark is op de korte termijn misschien duurder, maar op lange termijn heeft de gebruiker er voordeel van omdat er zuinig met energie wordt omgesprongen en kosten bespaard worden.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Filipe Remax-optimus Olieenzo TopSlank Alfa Toverboom Geld en Makelaardij Huidtherapie Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro buisman optiek Café zaal Kloosterzicht