23:02:15    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Zondag, 09 november 2014 01:03 uur, laatst gewijzigd op 09 november 2014 01:09 uur

Ducktownband wint Eendison

Ducktownband wint Eendison

Op de foto: Zanger Hans van Breugel vertolkt met The Ducktownband het nieuwe Boxtelse carnavalslied: 'Inde-Kooikes' tijdens het Kwekdeuntjesfist in hofpaleis Denziz. (Foto: Albert Stolwijk).

Met een loflied op alle verdwenen kroegen in Boxtel heeft The Ducktownband de Eendison gewonnen. Deze trofee, de Grote Muziekprijs van Eendengat, is de inzet van het jaarlijkse Kwekdeuntjesfist. In hofpaleis Denziz werd Frank van Heesch bovendien voor het tweede jaar op rij geïnstalleerd als prins Donald IV.

De jury, gevormd uit vertegenwoordigers van alle deelnemende groepen, vond ‘Inde-Kooikes’ het beste van de acht inzendingen. In het publiek was het nummer voorafgaand aan de uitslag ook al getipt als winnaar, samen overigens met het lied van titelverdediger De Natneuzen.

De winnaar werd bekendgemaakt door Frank van Heesch, die als prins Donald IV voor het tweede jaar op rij de scepter zwaait over het Boxtelse spotrijk. Dat de pretpotentaat, net als zijn adjudant Mari Huijberts, zelf meespeelt in The Ducktownband gaf de overwinning extra glans. De tekst van het winnende lied werd gezongen door Hans van Breugel, in Boxtel ook wel bekend als deejay M’n Bruur. De kolderprijs van het Kwekdeuntjesfist was weggelegd voor De Knokkers met ‘Indegatse Snipperkes’.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Alfa buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Elan Bikes support Olieenzo Geerts advies Filipe Doornmalen electro TopSlank Beleef Boxtel Remax-optimus Huidtherapie Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen