03:50:13    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 21 juni 2014 17:30 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2014 17:32 uur

Dubbelslag voor Philippe Gilbert

Dubbelslag voor Philippe Gilbert

Op de foto: Philippe Gilbert in actie tijdens de proloog van de Ster ZLM Toer in Bladel. (Foto: Albert Stolwijk).

De Belg Philippe Gilbert heeft de koninginnerit van de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven. In de etappe van Verviers naar de stuwdam La Gileppe was hij de sterkste. Gilbert mag zondag ook starten in het gele tricot van de etappekoers; hij leidt sinds zaterdag in het algemeen klassement.

Nicola Testi, Huub Duijn, Timo Roosen, Dries Hollanders, Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans en Wout van Aert reden het grootste gedeelte van de etappe op kop. Tijdens de voorlaatste beklimming van La Gileppe kwam er actie in het peloton. De renners Stijn Steels, Julien Vermote en Lars Ytting Bak pakten een lichte voorsprong van maximaal dertig seconden, maar uiteindelijk kwam alles weer samen. Gilbert demarreerde vervolgens en pakte de overwinning. Landgenoot Tim Wellens eindigde op de tweede plaats; Paul Martens pakte brons.

De laatste etappe van de Ster ZLM Toer finisht zondag in de Stationsstraat in Boxtel. De wielrenners passeren omstreeks 13.20 uur de Stationsstraat in Boxtel en na nog twee passages wordt de finish van de etappe rond 15.00 uur verwacht. Vervolgens vindt de huldiging plaats op de Markt in Boxtel. Klik hier voor alle doorkomsttijden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Olieenzo Doornmalen electro Podium Boxtel Remax-optimus EmielTechniek Huidtherapie Filipe Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Alfa Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij buisman optiek