09:03:24    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 07 oktober 2012 17:48 uur, laatst gewijzigd op 07 oktober 2012 17:50 uur

Dringen voor een handtekening

Dringen voor een handtekening

Op de foto: Yvon Jaspers en haar dochter Keesje signeren de boeken voor burgemeester Hans van Brummen. (Foto: Gerard Schalkx).

In een overvolle boekhandel Elckerlijc signeerde Yvon Jaspers zondag haar nieuwe kinderboek 'Ties en Trijntje'. Alle aanwezige kinderen kregen een persoonlijke boodschap in hun exemplaar en dochter Keesje maakte er nog een tekening bij; een vliegtuig voor de jongens en hartjes voor de meisjes.

Burgemeester Hans van Brummen kocht een aantal exemplaren voor zijn kleinkinderen. Maar niet alle kleinkinderen krijgen een boek van opa. ,,Sommige zijn daar echt te oud voor", vond Van Brummen. Jaspers was het daar niet mee eens: ,,Dit boek is voor alle leeftijden. Ook zestienjarigen vinden het vast erg leuk", grapte ze.

Voor haar boek baseerde Jaspers zich deels op de dingen die zijzelf met haar kinderen meemaakt. ,,Sommige dingen hebben we echt meegemaakt", vertelde ze. Dochter Keesje knikte instemmend: ,,We hebben een keer een zonnebril in het bos gevonden en kregen van die mevrouw een chocoladereep." Ook het verhaal over het zwemdiploma, de duif en het varen met een bootje zijn het gezin van Jaspers echt overkomen. ,,Het is voor veel mensen herkenbaar en zeker ook voor ons", aldus de schrijfster.

Het boek met de avonturen van Ties en Trijntje kost 14,95 euro en is ook verkrijgbaar in de Boxtelse boekhandels.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Alfa TopSlank Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Remax-optimus buisman optiek Elan Bikes support Podium Boxtel Filipe Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Toverboom Geerts advies Geld en Makelaardij