21:15:46    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 02 oktober 2012 16:38 uur, laatst gewijzigd op 02 oktober 2012 16:45 uur

Drempels in buurtschap Kasteren

Om de verkeersveiligheid in Kasteren te verhogen, worden in de Liempdse buurtschap vijf nieuwe verkeersdrempels aangelegd. Ook worden er fietssuggestiestroken gerealiseerd. Het college van B. en W. hoopt hiermee een structurele oplossing te hebben voor de verkeersproblematiek in Kasteren.

In 2008 werd een verkeersbesluit genomen om sluipverkeer te weren. Alleen bestemmingsverkeer mocht de buurtschap inrijden. ,,Deze maatregel bleek in de praktijk niet te werken", stelt wethouder Wim van der Zanden. ,,Daarom is besloten dit verkeersbesluit terug te draaien en andere snelheidsremmende maatregelen te nemen."

De gemeente Boxtel start binnenkort de procedure om het geldende verkeersbesluit in te trekken, daarna kan gestart worden met de aanleg van de drempels en fietssuggestiestroken. Het college hoopt in het voorjaar van 2013 te kunnen starten met de aanleg.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Elan Bikes support EmielTechniek TopSlank Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Filipe Café zaal Kloosterzicht Olieenzo buisman optiek Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Toverboom Remax-optimus