14:39:39    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 14 november 2012 16:59 uur, laatst gewijzigd op 14 november 2012 17:10 uur

'Drainage Boxtel-Oost slaat aan'

\'Drainage Boxtel-Oost slaat aan\'

Op de foto: Begin maart werd een riooloverstort geplaatst op de plek waar de Robert Schumanlaan aansluit op de Europalaan. Als het grondwater te hoog komt, loopt het via een schuif weg. (Archieffoto: Henk van Weert).

De aanpak van grondwateroverlast in Boxtel-Oost werpt zijn vruchten af meldt wethouder Willie van de Langenberg (Openbare Werken). Deze week kreeg hij de eerste cijfers op zijn bureau kreeg over metingen die via peilbuizen zijn verricht in de eerste tien maanden van dit jaar.

De drainagepijpen met een lengte van vierenhalve kilometer zijn met twee lozingspunten aangesloten op de Dommel. De persleiding vanaf de retentievijver in het parkje bij het Oosterpad heeft tussen januari en november 87.000 kuub water weggepompt. De pomp gaat aan het werk na een forse regenbui, zo is uit de cijfers op te maken.

Volgens wethouder Van de Langenberg zeggen mensen die het dichtst bij de drainagepijpen wonen, baat te hebben bij de maatregelen: ,,In huizen die wat verder van de drainage zijn gesitueerd, ondervinden bewoners nog wel overlast, maar die hopen we na de voltooiing van de tweede fase ook te hebben weggenomen.”

De tweede fase van het drainageproject is door het faillissement van de aannemer vertraagd en zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2013 starten. Binnenkort start voor dit werk de openbare aanbesteding.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Filipe Geld en Makelaardij EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Toverboom Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel buisman optiek Geerts advies Podium Boxtel