14:24:03    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 09 november 2013 16:40 uur, laatst gewijzigd op 12 november 2013 10:46 uur

Draadjes verkeerd aangesloten...

Draadjes verkeerd aangesloten...

Op de foto: Joice Kew kijkt toe hoe Pierre van den Oord van de Fietsersbond haar voorlamp repareert. (Foto: Henk van Weert).

De vrijwilligers van de Fietsersbond kwamen zaterdag handjes te kort. Van het aanbod om gratis fietsverlichting te repareren, maakten veel mensen gebruik. ,,Ze stonden al op ons te wachten. Vanaf het eerste moment liep het storm.”

Pierre van den Oord kreeg samen met enkele andere vrijwilligers van de Boxtelse Fietsersbond-afdeling veel aanloop in het tijdelijk ingerichte werkplaatsje aan de Van Beekstraat. Onder meer van Joice Kew. ,,Gelukkig hoefde ik de laatste tijd niet ’s avonds van huis, want de koplamp van mijn fiets is al twee maanden stuk. Mijn echtgenoot heeft er ook al naar gekeken, maar kon niet ontdekken wat er mis is.” Van den Oord heeft het euvel snel gevonden. ,,De twee draadjes die de verbinding vormen met de dynamo zijn verkeerd aangesloten…”

Na twee jaar in het centrum van Boxtel fietslampen te hebben gerepareerd, koos de Fietsersbond nu voor de wijk Selissenwal. ,,Vorig jaar regende het pijpenstelen en kwamen in totaal vijftig mensen met hun fiets langs. Dat aantal hebben we nu het eerste uur al geholpen”, glundert Van den Oord. De actie van de Fietserbond maakt onderdeel uit van de landelijke campagne ’Laat je zien’.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Toverboom Filipe Geld en Makelaardij Geerts advies Beleef Boxtel buisman optiek Podium Boxtel Olieenzo