13:51:26    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 29 juni 2014 15:18 uur, laatst gewijzigd op 29 juni 2014 15:20 uur

Doorzetters bij Essche Fietsdag

Doorzetters bij Essche Fietsdag

Op de foto: Het plein voor Het Wapen van Liempde stond zondag vol met fietsen. Het café was de pauzeplaats voor alle tochten van de Essche Fietsdag.

De 26e editie van de Essche Fietsdag werd zondag rond het middaguur getroffen door een fikse regen- en onweersbui. Deelnemers lieten zich echter niet afschrikken en fietsten moedig door. Of er werd net wat langer pauze gehouden bij café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein...

Francien Olijslagers van muziekvereniging Sint-Willibrordus bemande zondagmiddag de stempelpost bij café Het Wapen van Liempde. ,,Vanuit deze plek zijn nu honderd deelnemers gestart. En ik hoorde net dat er vanuit Esch driehonderd fietsers deelnemen aan de Essche Fietsdag. Een stuk minder dan voorgaande jaren, maar dat komt door de slechte weersvoorspellingen."

Veel fietsers waren zondagmiddag dan ook blij dat ze Het Wapen van Liempde bereikten voor koffie, soep en/of een broodje. ,,We zijn ongeveer op de helft", laat de familie Vorsenbosch weten. ,,En we zullen zo toch weer op pad moeten, anders zijn we te laat voor Nederland tegen Mexico..." De fietstochten voerden de deelnemers door Lennisheuvel, het buitengebied van Liempde, Olland en Gemonde weer terug naar dorpshuis De Es in Esch.

De opbrengst van de Essche Fietsdag is zoals ieder jaar bestemd voor korfbalvereniging Tovido, bouwdorp Jesch, carnavalsvereniging De Oggelvorsen en muziekvereniging Sint-Willibrordus.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Elan Bikes support Podium Boxtel Huidtherapie buisman optiek Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht TopSlank Filipe Toverboom Beleef Boxtel Remax-optimus Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro