15:08:14    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 28 juli 2011 16:55 uur, laatst gewijzigd op 31 juli 2011 10:31 uur

Dommelplan Oost wordt hervat

Dommelplan Oost wordt hervat

Op de foto: De Dommel ter hoogte van Boxtel-Oost moet meer beleefbaar worden voor het publiek. (Foto: Henk van Weert).

De Raad van State heeft nog geen uitspraak heeft gedaan in het hoger beroep dat de milieuvereniging Het Groene Hart heeft aangetekend tegen het plan Dommel door Boxtel ter hoogte van de wijk Oost. Desondanks start het waterschap na de bouwvak met de aanleg van onder meer een vissteiger voor invaliden, een in- en uitstapplaats voor kanoërs, een zandvang en een uitdraaiplaats voor veegvuil.

Zowel Waterschap De Dommel als de gemeente Boxtel hebben goede hoop dat het hoogste rechtsorgaan in Nederland - net als de rechtbank eerder al deed - de bouwvergunningen goed zal keuren. Tiny Arts, lid van het dagelijks bestuur van het waterschap : ,,De mensen in Boxtel en alle betrokken partijen zijn enthousiast over de plannen en wachten nu al zo lang. We willen de inwoners graag laten genieten van een mooie Dommel. Opnieuw uitstel zal tot grote teleurstellingen leiden, daarom willen we snel de schop in de grond in Boxtel-Oost.” Net als wethouder Peter van de Wiel vindt Arts het ’maatschappelijk onverantwoord’ om langer te wachten.

,,Langer uitstellen zou veel extra gemeenschapsgeld kosten betekenen omdat we als waterschap afspraken niet op tijd na kunnen komen. Rechten op subsidies gaan verloren gaan en bovendien veroorzaakt elk jaar uitstel een aanzienlijke stijging van de rentelasten. Hiermee komt de financiële haalbaarheid van het project in gevaar”, stelt Arts.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Elan Bikes support Olieenzo Remax-optimus Huidtherapie Geerts advies TopSlank Beleef Boxtel Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Alfa