09:23:22    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 29 november 2014 08:35 uur, laatst gewijzigd op 29 november 2014 08:35 uur

Dommelbimd zet eindsprint in

Dommelbimd zet eindsprint in

Op de foto: Onlangs brachten burgemeester Mark Buijs (midden) en wethouder Peter van de Wiel een bezoek aan Dommelbimd, het natuurgebied tussen de Eindhovenseweg en kasteel Stapelen. Voorzitter Sylvia van Gulik gaf uitleg.

Begin januari willen de bestuursleden van stichting Dommelbimd het bedrag van 295.000 euro bij elkaar hebben om het perceel tussen de Eindhovenseweg en kasteel Stapelen te behouden als natuurgebied. Om iedereen de gelegenheid te geven de Dommelbimd te steunen, is de stichting gestart met een crowdfundingactie. Via de website www.crowdfundingvoornatuur.nl/dommelbimd kunnen mensen een bedrag naar keuze doneren.

Het bestuur kwam in aanraking met Crowdfunding Voor Natuur en heeft sinds vorige week een eigen webpagina waarop onder meer een filmpje staat, gemaakt door Sammie Leermakers. ,,We hebben e-mails gestuurd naar certificaathouders, belangstellenden, kennissen en vrienden waarin we hen oproepen bekendheid te geven aan het crowdfundingproject", zegt bestuurslid Toine Cooijmans. ,,Dat lijkt te werken, inmiddels zitten we al op ruim veertig procent van het streefbedrag dat we via de website willen binnenhalen."

Brabants Landschap heeft de aankoop van het bericht voorgefinancierd; stichting Dommelbimd heeft tot 1 januari om het bedrag terug te betalen. Doel van de bestuursleden is het gebied uiteindelijk open te stellen voor het publiek.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Filipe Huidtherapie Beleef Boxtel Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Elan Bikes support Olieenzo Alfa Remax-optimus Geerts advies buisman optiek Geld en Makelaardij Doornmalen electro TopSlank