19:08:47    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 08 januari 2015 10:42 uur, laatst gewijzigd op 08 januari 2015 10:46 uur

Dommelbimd heeft bedrag bijeen

Dommelbimd heeft bedrag bijeen

Op de foto: Het bestuur van stichting Dommelbimd: Joost van Liebergen, Sylvia van Gulik en Toine Cooijmans.

Stichting Dommelbimd startte in april 2013 met acties om geld bijeen te krijgen voor de aankoop van een natuurgebied tussen de Eindhovenseweg en kasteel Stapelen. Brabants Landschap had de aankoop voorgefinancierd, met de afspraak dat stichting Dommelbimd voor 1 januari het bedrag van 295.000 euro terug zou betalen. Door bijdrages van organisaties en particulieren heeft de stichting het bedrag bij elkaar weten te krijgen.

Vooral de verkoop van particuliere certificaten, ter waarde van 1.000 euro en een crowdfundingactie leverden positieve reacties op. Van inwoners van Boxtel, maar ook van mensen die ver buiten de gemeente wonen. Zo’n 350 mensen hebben een financiële bijdrage geleverd.

De teller stond op 5 januari op 310.000 euro. Verder is er een toezegging van 120.000 euro vanuit de provincie Noord-Brabant (Landschappen van Allure) en draagt staatssecretaris Sharon Dijksma 20.000 euro bij, in verband met de landelijke voorbeeldwerking die Dommelbimd heeft.

De stichting Dommelbimd neemt binnenkort officieel het eigendom over van Brabants Landschap. Bovendien gaan de leden van de stichting ook actief aan de slag in het gebied, in samenwerking met de Boxtelse bevolking. Op de eerste plaats wordt het achterstallig onderhoud opgepakt. Daartoe behoort het jaarlijks maaien van de hooilanden (beemden), zodat de bloemenpracht weer als vanouds zichtbaar wordt. Ook wordt het gebied, dat al vijftig jaar hermetisch op slot zit, opengesteld voor wandelaars, door middel van een laarzenpad en excursies.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Filipe Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geld en Makelaardij Huidtherapie buisman optiek EmielTechniek Meubelmakerijdenberg TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Toverboom Café zaal Kloosterzicht