07:28:25    maandag, 19 augustus 2019
brabants centrum logo
Zondag, 22 september 2013 23:35 uur, laatst gewijzigd op 23 september 2013 13:48 uur

Dommel 'leeft' volop in Boxtel

Dommel \'leeft\' volop in Boxtel

Op de foto: Dommelnimfen, uitgebeeld door toneelgroep Boxtheater. (Foto: Henk van Weert).

Mede door het heerlijke najaarszonnetje ontpopte Dommeltheater zich tot een drukbezochte en alom geroemde vaartstoet over de rivier in hartje Boxtel. De oplevering van het herinrichtingsproject Dommel door Boxtel beleefde door de kunstzinnige uitbeeldingen van varende voorstellingen een voor plaatselijke begrippen ongekend allure.

Negentien groepen vertelden ieder op hun manier het verhaal van de Dommel. Gadegeslagen door vele honderden toeschouwers trok een opmerkelijke stoet over het water. Tussen de brug bij kasteelpark Stapelen en de kanogoot annex vistrap ter hoogte van de Mgr. Wilmerstraat ontplooide zich een opmerkelijk schouwspel waar veel aandacht aan was besteed door de deelnemers. En dat vertaalde zich in enthousiast applaus van de kijkers.

Bij het eindpunt aan de Deken De Wijsstraat ontstond een gezellige afterparty die werd opgeluisterd door de Stripe Big Band en de formatie Mateus. De onlangs geformeerde Swannee Bridge Jazzband zorgde voor muzikaal vertier op het terras van Villa Het Hof.

Dommeltheater smaakt naar meer, daar was iedereen het wel over eens. Ondanks dat sommigen er meer theater van hadden verwacht, anderen liever wat meer muziek op het water hadden gehoord en weer anderen vonden dat er te veel gaten vielen. Maar die opmerkingen deden allemaal niet af aan het feit dat Boxtel een prachtig cultureel festijn beleefde dat nog lang na zal ijlen.

Voor een fotoreportage zie onze Facebookpagina.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel