07:29:00    maandag, 19 augustus 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 04 september 2013 14:52 uur, laatst gewijzigd op 04 september 2013 15:17 uur

Discussie over status pand in Boxtel

Discussie over status pand in Boxtel

Op de foto: Beeld van het vervallen pand aan de Koevoortseweg, dat desondanks een monumentale status heeft. (Foto: Peter de Koning).

De Boxtelse politieke partij Balans wil af van de monumentale status van het pand Koevoortseweg 22. Het gaat om de woning in het buitengebied waar begin dit jaar een 20-jarige Tilburgse studente van de vakinstelling SintLucas door elektrocutie om het leven kwam.

Fractielid Willy van Zuijlen van Balans stelde vorige week in de raadsvergadering dat het van belang is om de gemeentelijke inkomsten te verhogen. ,,Dit is onder meer mogelijk met de verkoop van niet-strategisch onroerend goed, wat betekent dat het pand Koevoortseweg 22 verkocht kan worden. Bovendien kleven er aan het pand pijnlijke herinneringen, rechtvaardigt het huidige aanzicht de beschermde status niet en is het een prima plek om een nieuwe woning op te richten.”

De motie die Balans indiende over het ongedaan maken van de beschermde status, kreeg niet de steun van de meerderheid van de gemeenteraad en werd verworpen.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel