15:05:44    dinsdag, 26 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 18 november 2014 15:00 uur, laatst gewijzigd op 18 november 2014 17:53 uur

Digitale flitspalen in Boxtel

Digitale flitspalen in Boxtel

De politie activeert binnenkort nieuwe digitale flitspalen op bestaande locaties. In Boxtel zijn de analoge flitskasten aan de Bosscheweg (voorbij de T-splitsing met de Baandervrouwenlaan) en de Eindhovenseweg (ter hoogte van de Liempdseweg) vervangen voor digitale exemplaren.

De digitale flitspalen maken deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen. Alleen flitsers die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente hebben dit op basis van de verkeers- en ongevallengegevens vastgesteld.

Het voordeel van de digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en dat de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt, zo meldt de politie. De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord zodat gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De analoge flitspaal maakt nog gebruik van een filmrol, die eerst ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitale flitser die geen last heeft van een volgeschoten film, werkt continu en maakt gebruik van een infraroodflitser. Deze zorgt ervoor dat de flits niet te zien is. Weggebruikers hebben dan geen hinder van flitslicht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Remax-optimus buisman optiek Doornmalen electro Alfa EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Toverboom Filipe Huidtherapie TopSlank