02:46:18    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 05 februari 2014 10:27 uur, laatst gewijzigd op 05 februari 2014 11:23 uur

Diftar: nu al 30% minder afval

Diftar: nu al 30% minder afval

Op de foto: Nu Boxtelaren moeten betalen voor elke keer dat zij hun grijze kliko laten legen, worden aanzienlijk minder afvalcontainers aan de straat gezet. (Foto: Albert Stolwijk).

In de maand januari zijn in Boxtel 30 procent minder grijze afvalcontainers geleegd. De eerste resultaten sinds de invoering van het zogeheten diftarsysteem zijn verrassend positief, zegt wethouder Willie van de Langenberg.

Het gemeentebestuur durft de ingezette lijn nog niet door te trekken voor de rest van het jaar, maar dat een aanzienlijk besparing wordt gerealiseerd daar twijfelt wethouder Van de Langenberg niet aan. Ter vergelijking: in de eerste maand van 2013 werd 478 ton restafval gestort en dat kostte de gemeente zo’n 70.000 euro. Dit jaar haalden de vuilniswagens 340 ton afval op en dat resulteert in een besparing van twintig mille.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Doornmalen electro Filipe Beleef Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht TopSlank Podium Boxtel Toverboom Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek