03:38:09    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:09 uur

Diefstal vertraagt oplevering Heideweg

In de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 maart zijn bij negen nieuwbouwwoningen in het plan Heideweg te Liempde de eerder deze week geplaatste verwarmingsketels gestolen. Aannemingsbedrijf Olijslagers had gisteren, morgen en volgende week woensdag de laatste tien woningen willen opleveren. Door de diefstal zullen de kopers nog even geduld moeten hebben om hun huis te betrekken.

Liempdenaar Bert van Ruremonde, directeur van het Veghelse bouwbedrijf, reageerde gisteren onthutst op de diefstal. ,,We hebben meteen met de installateur gebeld om zo snel mogelijk nieuwe ketels te bestellen. Maar die apparaten liggen niet ’op de plank’. De mensen van de Hogenbergseweg en Heidehoef die nu hun woning wilden betrekken, hebben afspraken gemaakt voor de verdere afwerking van hun huis. Maar dan is het wel nodig dat ze verwarming hebben.”

Het zijn de laatste tien woningen die bouwbedrijf Olijslagers nu op wilde leveren. Komende week worden de bouwketen opgeruimd. De inbraak in negen huizen zorgt voor een schadepost van twintig- tot dertigduizend euro, is de inschatting van Van Ruremonde. De politie was gisterochtend snel ter plaatse en heeft sporenonderzoek gedaan. ,,De dieven hebben de cilindersloten open geboord en hebben naast de cv-ketels ook de thermostaten meegenomen”, vertelt een woordvoerster van de politie.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Doornmalen electro Geld en Makelaardij Huidtherapie Remax-optimus buisman optiek Podium Boxtel Filipe Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Beleef Boxtel Geerts advies Toverboom Modecentrum Frans Theelen