03:54:00    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 06 januari 2015 23:55 uur, laatst gewijzigd op 07 januari 2015 00:02 uur

Detailhandelsvisie krijgt vorm

Detailhandelsvisie krijgt vorm

De afgelopen maanden organiseerde Boxtel diverse bijeenkomsten en inspraakmomenten voor betrokkenen om een nieuwe horeca- en detailhandelsvisie op te stellen. Het document krijgt steeds verder vorm. Zo werden dinsdag de gemeenteraadsleden geraadpleegd. Door middel van een beeldvormende bijeenkomst in het gemeentehuis, waar zo'n honderd mensen aanwezig waren, konden de leden van politieke partijen vragen stellen én alvast hun mening geven over drie belangrijke vraagstukken.

Tijdens de avond, die door adviseur Pamela van den Berg van Gerrichhauzen en Partners werd geleid, konden gemeenteraadsleden aanvullende vragen stellen naar aanleiding van alle stukken met betrekking tot de detailhandel- en horecavisie en aangeven wat zeker terug moet komen in het document. Vervolgens werden alle politieke partijen gevraagd hun mening te geven over een aantal thema's, waar met name het centrum aan bod kwam: van een langgerekt naar compact centrum, of de gemeente zich primair moet focussen op het centrum, wijkwinkelcentra of allebei en of er een publiekstrekker naar het centrum moet komen.

Ook kregen alle andere aanwezigen de kans aan te geven welke aandachtspunten van belang zijn in de visie. Bezoekers vroegen de gemeenteraadsleden onder meer te kijken naar de rol van fietsers in het centrum, de historie van Boxtel en de rol van 'online ondernemen'.

Naar aanleiding van alle inspraakavonden wordt een vernieuwde detailhandel- en horecavisie opgesteld die op dinsdag 24 maart wordt gepresenteerd aan de gemeenteraad.

In Brabants Centrum van donderdag 8 januari uitgebreid aandacht voor de detailhandel- en horecavisie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Podium Boxtel Remax-optimus Doornmalen electro Filipe Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen