12:09:34    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 19 juli 2013 17:22 uur, laatst gewijzigd op 20 juli 2013 12:49 uur

Demi (11) blijft zonder blaren

Demi (11) blijft zonder blaren

Op de foto: Demi van den Aker, de jongste Boxtelse langeafstandsloper, liep met haar ouders Patrick en Pascalle, vier dagen dertig kilometer. (Beelden: Henk van Weert).

UPDATE - De wandelaars uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel kregen tijdens de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse op de Rijksweg in Malden druivensuiker en een zweetbandje om vol energie de laatste kilometers af te leggen. De langeafstandslopers die tussen twaalf en twee uur passeerden, waren zonder uitzondering zo fit als een hoentje. De tropische temperaturen waren goed te verdragen, mede omdat er behoorlijk wat wind stond.

Dat geldt ook voor de 11-jarige Demi van den Aker. Zij liep met haar ouders, Pascalle en Patrick, en was dit jaar voor zover bekend de jongste Boxtelse deelneemster. ,,Nee, geen blaren. Het ging hartstikke goed. Alleen donderdagochtend had ik een zere voet. Maar nadat ik naar de wc was geweest, ging dat over. Gek hè”, glundert het meisje met twee bossen gladiolen in haar handen.

,,Ja, natuurlijk voel ik mijn voeten en heb ik blaren. Als dat niet het geval was, zou ik te weinig hebben gelopen”, grinnikt Frank Schellekens als hij uit handen van wethouder Willie van de Langenberg zijn oppepper ontvangt. Hij liep de tocht voor het eerst: vier keer vijftig kilometer . Schellekens krijgt ook een T-shirt met het logo van de gemeente Boxtel. ,,Zodat iedereen straks op de Via Gladiola kan zien waar je vandaan komt”, zegt de wethouder.

Peter en Ivar Tang, die de voorbije dagen hun ervaringen deelden met de lezers van Brabants Centrum, waren om kwart over vier op de Wedren. Volgend jaar is debutant Ivar weer van de partij, meldt vader Peter die nu zeven kruisjes op zak heeft. ,,Het is prima gegaan. Vrijdagavond hebben we op de Wedren nog een heerlijk feestje gebouwd met tal van Boxtelaren."

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage op onze Facebookpagina. Hieronder een kleine filmimpressie.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro EmielTechniek Beleef Boxtel buisman optiek Geerts advies Olieenzo Podium Boxtel Huidtherapie Toverboom Geld en Makelaardij