19:13:43    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 21 juni 2014 12:48 uur, laatst gewijzigd op 23 juni 2014 14:49 uur

Delegatie Wittlich bezoekt Boxtel

Delegatie Wittlich bezoekt Boxtel

Op de foto: De gasten uit Wittlich bezochten onder meer de buurtschap Kasteren, waar Henk Prins (midden) ze vertelde over de geologische geschiedenis van het Dommeldal. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel is zaterdag 21 juni bezocht door een delegatie uit jumelagestad Wittlich. De gasten namen deel aan een recreatief programma. De circa dertig Duitsers werden zaterdagochtend in het werkcafé van het gemeentehuis officieel ontvangen met koffie en een Liempdenaartje (appeltaartje).

Het programma omvatte onder meer een wandeling door het centrum van Boxtel en een lunch bij 't Struijfhuis in Liempde. Ook werd een bezoek gebracht aan dorpsmuseum De Kleuskes en - als afsluiting - museum MuBo.

Burgemeester Buijs sprak in zijn welkomstwoord de wens uit dat steeds meer inwoners van Boxtel én Wittlich de weg naar de buren weten te vinden en dat vaker uitwisselingsbezoeken plaatsvinden. ,,Jumelage is in een verenigd Europa namelijk niet alleen een feestje voor burgemeesters maar van iedereen."

Voorzitter Irmgard Sitter van het jumelagecomité Wittlich-Boxtel verraste Buijs met een cadeau vol streekproducten. In een Nederlandstalige toespraak sprak ze haar dank uit voor de vele jaren van vriendschap. ,,Boxtel en Wittlich zijn dit jaar al 55 jaar bevriend. We zijn trots op onze vriendschap en blij met jullie gastvrijheid."

De Duitsers gingen halverwege de middag weer terug naar Wittlich. Ze wildn op tijd thuis zijn voor het WK-duel Duitsland-Ghana.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom TopSlank Remax-optimus Huidtherapie buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Olieenzo Alfa EmielTechniek Podium Boxtel Elan Bikes support