22:13:30    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Maandag, 17 oktober 2011 09:14 uur, laatst gewijzigd op 20 oktober 2011 11:24 uur

Defecte cv-ketel oorzaak gaslucht

Defecte cv-ketel oorzaak gaslucht

Op de foto: In opdracht van de gemeente Boxtel werden maandagochtend gasleidingen gecontroleerd bij het appartementencomplex op de hoek van de Baroniestraat en Breukelsestraat (links). Later bleek een defecte cv-ketel de oorzaak. (Foto: Albert Stolwijk).

Een defecte cv-ketel is de oorzaak van de gaslucht in het appartementencomplex op de hoek van de Baroniestraat en de Breukelsestraat. Zondagavond werden veertien personen, waaronder elf bewoners, geëvacueerd na klachten over hoofdpijn en misselijkheid. De zes woningen zijn inmiddels weer allemaal toegankelijk. De kapotte ketel in het appartement op de begane grond is woensdag gerepareerd, waarna de gemeente ook deze woning als laatste vrijgaf.

Netwerkbeheerder Enexis kon maandag tijdens onderzoek de oorzaak van de gaslucht nog niet vaststellen. ,,Wel is duidelijk geworden dat er geen sprake was van lekkage in de leidingen, niet binnen en niet buiten het pand", meldde burgemeester Frank van Beers toen hij maandagavond rond kwart over zeven de stand van zaken toelichtte.

Hij gaf ook aan dat een ingeschakeld installatiebedrijf wel een defect aan een verwarmingsketel in een van de twee woningen op de begane grond had geconstateerd. Er bestond op dat moment nog twijfel over de ketel van de buurman. Daarom besloot burgemeester Van Beers dat alleen de vier woningen op de verdiepingsvloeren vanaf maandagavond weer toegankelijk waren.

Eén dag later werd ook een van de twee woningen op de begane grond vrijgegeven. ,,Een erkende installateur heeft dinsdag de CV-ketel van de buurman onderzocht, helemaal schoongemaakt en daarna groen licht gegeven. We willen er absoluut zeker van zijn dat de veiligheid gewaarborgd is voordat we de woningen vrijgeven. Vandaar dat we als gemeente zelf ook nog alles checken voordat de appartementen definitief toegankelijk worden verklaard”, liet gemeentewoordvoerder Bas Schel weten.

Schel gaf aan dat gisteren ook de defecte CV-ketel in de andere woning op de begane grond door een installateur onder handen genomen is. ,,Daar moest meer aan gebeuren, verschillende onderdelen moesten vervangen worden. Ook in dit geval gold dat we geen enkel risico wilden nemen en de woning pas vrij wilden geven als we absoluut zeker wisten dat alles veilig was. Het gezin dat in het betreffende appartement woont, verbleef in de tussentijd bij familie”, aldus Schel. ,,We onderhouden veel contact met het gezin, terwijl we ook de andere bewoners steeds op de hoogte houden van de actuele stand van zaken.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers/Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Beleef Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Remax-optimus Podium Boxtel TopSlank Meubelmakerijdenberg Toverboom Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie EmielTechniek Elan Bikes support buisman optiek