21:50:16    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 17 juli 2012 16:46 uur, laatst gewijzigd op 19 juli 2012 09:51 uur

Debutant in Vierdaagse geeft op

Debutant in Vierdaagse geeft op

Op de foto: Na negenenhalf uur verruilde Sander van Gils zijn wandelschoenen voor badslippers.

Twee debutanten in de Nijmeegse Vierdaagse hebben de eerste wandeldagen doorstaan. Zowel Roel van der Sloot (19) uit Boxtel als Sander van Gils uit Liempde voltooiden de eerste twee dagen. Van Gils raakte woensdag echter geblesseerd aan zijn enkel en moest donderdag na twee uur opgeven.

Samen met zijn vader Peter, die aan zijn vierde editie is begonnen, ging Van Gils van start in de Vierdaagse. Dinsdag was hij om tien over half twee binnen en woensdag arriveerde hij om tien over drie. ,,Zonder onze pa. Die is doorgelopen nadat ik last kreeg van mijn enkel." De Liempdenaar ging de derde dag nog van start, maar al snel bleek dat zijn enkel te pijnlijk was om door te kunnen lopen. ,,Geen Zevenheuvelenweg voor mij, maar de trap richting bed", zo liet Van Gils via Twitter weten. .

Roel van der Sloot liep samen met studiegenoot George Heldens de eerste dag. Na de tweede dag kwam de Boxtelaar echter alleen over de meet. ,,Mijn wandelmaat is na zeventien kilometer uitgevallen en dat is wel jammer", vertelde Van der Sloot woensdag. De trompettist van fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel keek zijn ogen uit toen hij de harmonie uit Bemmel om tien voor zes vanochtend al muziek hoorde maken langs de route. ,,Heel erg leuk, maar ik moet er toch niet aan denken dat ik daar zelf zou moeten zitten..."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Filipe EmielTechniek Geld en Makelaardij Doornmalen electro Elan Bikes support Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Remax-optimus TopSlank