10:03:19    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 27 februari 2014 23:24 uur, laatst gewijzigd op 27 februari 2014 23:25 uur

Debatreeks start met duurzaamheid

Debatreeks start met duurzaamheid

Het startsein van de reeks discussieavonden die de komende tijd plaatsvindt in de gemeente Boxtel, werd donderdagavond gegeven in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. In de grote zaal van de horecagelegenheid lag de nadruk op het onderwerp duurzaamheid.

Werkgroep Lokale Agenda 21 organiseerde het debat, dat onder leiding stond van watergraaf Peter Glas. Afgevaardigden van de acht Boxtelse politieke partijen kregen aan het begin van de avond elk exact drie minuten om duidelijk te maken waar zij voor staan op het gebied van duurzaamheid. Vervolgens werden vier stellingen over het onderwerp geponeerd, waar de politici en het publiek op mochten reageren. Zo passeerde diftar de revue en ook duurzaam gedrag van burgers, energiebronnen en de parkeertarieven in het centrum kwamen voorbij.

,,Ik moet nog eens goed nadenken waar mijn eigen stem op woensdag 19 maart naartoe gaat”, aldus debatleider Glas. ,,Toch is zo’n avond goed voor Boxtel. Duurzaamheid mag dan tegenwoordig een containerbegrip zijn, een debat over dit onderwerp is ook betekenisvol voor de volgende generaties.”

Het debat over duurzaamheid is de eerste in een reeks discussieavonden. Zo staat onder meer op vrijdag 7 maart in Orion een debat over Lennisheuvel op het programma, organiseert Werkgeversvereniging Boxtel op 12 maart een debat over ondernemen en is vrijdag 14 maart Het Boxtels Verkiezingsdebat van Brabants Centrum en Brabants Dagblad in de raadzaal.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Remax-optimus Doornmalen electro Geerts advies EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Podium Boxtel Toverboom Huidtherapie TopSlank Beleef Boxtel buisman optiek