08:13:22    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 19 maart 2014 09:19 uur

De stembureaus zijn open

De stembureaus zijn open

Op de foto: Aan het Stationsplein 5/6 is ook een stembureau gevestigd. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

De stembureaus zijn sinds 07.30 uur geopend. Ook in de gemeente Boxtel kunnen kiezers tot 21.00 uur een stem uitbrengen op een van de acht deelnemende politieke partijen. Onder meer bij het gemeentehuis, diverse gemeenschapshuizen en nabij het NS-station kan worden gestemd.

In Boxtel was het woensdagochtend al redelijk druk bij de stembureaus. Het bureau bij het NS-station is deze keer niet gevestigd in de stationshal, maar wegens de verbouwing verplaatst naar een tegenovergelegen pand aan het Stationsplein 5/6. Met diverse bordjes werden treinreizigers op de hoogte gebracht van de alternatieve locatie, veel forensen maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid voorafgaand aan hun reis een stem uit te brengen.

De verwachtingen voor de opkomst zijn laag. Landelijk wordt een percentage van ongeveer 43 procent verwacht, ten opzichte van vier jaar geleden is dat een fikse daling. Hoe hoog de opkomst in Boxtel is en de uitslag van deze gemeenteraadsverkiezingen wordt vanavond vanaf 21.00 uur duidelijk. In de raadzaal wordt een verkiezingsavond gehouden waar de uitslag en opkomst bekend worden gemaakt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Elan Bikes support buisman optiek Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Podium Boxtel TopSlank Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Filipe Geerts advies EmielTechniek Remax-optimus Huidtherapie