18:40:03    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 12 augustus 2013 14:14 uur, laatst gewijzigd op 12 augustus 2013 16:08 uur

De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen!

Op de foto: De kleuters van basisschool De Oversteek begonnen de eerste schooldag met het maken van puzzels en kleiwerkjes. (Foto: Gerard Schalkx).

De leerlingen van de basisscholen startten maandagochtend om half negen met het nieuwe schooljaar. Ook in Liempde en Esch zaten de kinderen weer in de klassen. Het grootste deel met een brede lach op het gezicht, maar her en der werd ook een traantje gelaten...

Het is natuurlijk best spannend om voor de allereerste keer naar de basisschool te gaan. Een aantal kleuters was maandag voor het eerst present op De Oversteek in Liempde. Hoewel voor de zomervakantie al een keer werd geoefend, was het nu ineens wel heel echt. Bij binnenkomst in de lokalen waren de tranen echter snel gedroogd. Het mooie en onbekende speelgoed trok snel de aandacht van de kinderen van juffrouw Birgit Hendriks.

Op de Sint-Willibrordusschool in Esch startte groep 8 met het allerlaatste jaar op de basisschool. Een jaar waarin de Cito-toets, het advies voor de middelbare school, de eindmusical en het schoolkamp centraal staan. Voor deze leerlingen belooft het een spannend maar gezellig jaar te worden.

Lees meer over de eerste schooldag in Brabants Centrum van donderdag 15 augustus.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geld en Makelaardij EmielTechniek Doornmalen electro Beleef Boxtel buisman optiek TopSlank Café zaal Kloosterzicht Filipe Meubelmakerijdenberg Geerts advies Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Alfa Toverboom