12:18:53    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 april 2014 10:41 uur, laatst gewijzigd op 25 april 2014 11:30 uur

De koning óók in Boxtelse raadzaal

De koning óók in Boxtelse raadzaal

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs onthulde samen met leerlingen van basisschool De Hobbendonken en leden van de Kunststichting Boxtel het borstbeeld van koning Willem-Alexander. (Foto: Henk van Weert).

In de Kunstzaal van Paleis Het Loo onthulde minister Jet Bussemaker van Cultuur donderdag de eerste staatsieportretten van koning Willem-Alexander die zijn gemaakt door Iris van Dongen, Rineke Dijkstra en Femmy Otten. Ook de Boxtelse raadzaal heeft sinds vrijdagochtend een beeltenis van de koning: een bronzen borstbeeld, gemaakt door kunstenaar Joris August Verdonkschot uit Haarlem.

De onthulling van het beeld, dat op een sokkel staat van basalt en eikenhout, vond vrijdagochtend voorafgaand aan de lintjesregen plaats in de Boxtelse raadzaal. Daarbij waren ook zes leerlingen van basisschool De Hobbendonken aanwezig. Onder leiding van leerkracht Ine Venrooij namen zij in het kader van de Koningsspelen deel aan een fotozoektocht.

Terwilj ze speurden rondom de gemeentevijver werden ze plekke uitgenodigd voor de onthulling. Dat vond het zestal leuk. Vooral ook omdat op de ramen van de raadzaal tekeningen hingen die schoolgenootjes hadden gemaakt van de vorig jaar aangetreden koning...

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Toverboom Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro TopSlank Geerts advies buisman optiek Remax-optimus Olieenzo Huidtherapie Elan Bikes support Alfa Podium Boxtel Geld en Makelaardij