06:38:09    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 24 mei 2013 15:21 uur, laatst gewijzigd op 27 mei 2013 09:12 uur

De Rots gaat 1 juli op slot

De Rots gaat 1 juli op slot

UPDATE - De Rots sluit op 1 juli de deuren. Na de zomervakantie gaat het Boxtelse gemeenschapshuis niet meer open, tenzij het gemeentebestuur met extra financiële middelen over de brug komt. De drie beheerders hebben hun ontslag gekregen; het geld ontbreekt om hen te kunnen blijven betalen, meldt voorzitter Yvonne Snijders.

Drie van de zes bestuursleden zijn woensdagavond opgestapt: Jan Horbach, Kees Berkelmans en Kees de Wild. In februari was Erik Schouten, die de afgelopen jaren hoofdbeheerder en daarna voorzitter van het stichtingsbestuur was, al vertrokken om persoonlijke redenen.

Hij werd opgevolgd door Snijders, die vijftien jaar al vrijwilliger onder meer betrokken was bij discoavonden voor de jeugd en de organisatie van carnavalsactiviteiten. Samen met Trudy Verkooijen en André van den Aker handelt Snijders de lopende zaken af.

Vorig jaar luidde het bestuur van De Rots de noodklok. Om het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel-Oost open te houden, werd het plan gelanceerd om de podiumfunctie uit te breiden. De gemeente Boxtel zou daarvoor de beurs moeten trekken, maar voelt hier echter niet voor, mede vanwege concurrentieoverwegingen in relatie tot theaterzaal Podium Boxtel aan de Burgakker.

Tot aan de zomervakantie blijft het activiteitenrooster intact. Zaterdag 25 mei worden de vaste gebruikers schriftelijk geìnformeerd over de ontwikkelingen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel EmielTechniek TopSlank Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Podium Boxtel Filipe Toverboom Geld en Makelaardij Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro