23:16:05    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 18 juli 2013 09:21 uur, laatst gewijzigd op 18 juli 2013 09:44 uur

De Kort rijdt tijdrit met politie

De Kort rijdt tijdrit met politie

De Liempdse renner Koen de Kort kreeg woensdag tijdens de individuele tijdrit speciale begeleiding. Bij iedere renner is tijdens de tijdrit een ploegwagen aanwezig, maar er zijn niet genoeg voertuigen voor alle deelnemers. De Kort werd daarom gevolgd door een politiewagen.

,,Ze hadden mijn reservefiets in de achterbak gezet en op het dak hadden ze een luidspreker geïnstalleerd zodat ze me konden aanmoedigen. Daardoor werd het voor mij best een leuke etappe en ik hoop dat dat ook voor hen gold." Hij eindigde uiteindelijk op plek 156. ,,Al met al was het een goede dag voor me, al had ik het wel zwaar. Maar ik denk dat zelfs een wandeletappe met een koffiepauze halverwege te zwaar zou na tweeënhalve week Tour."

Donderdag staat de koninginnerit met een Nederlands tintje op het programma. De renners beklimmen die dag de Ale d'Huez. De berg staat inmiddels overvol met wielerfans. ,,Zelf heb ik twee keer op de berg gebivakkeerd om het peloton voorbij te zien komen en nu fiets ik zelf de Alpe d'Huez op. Een speciale dag, maar het zal lastig worden..", laat De Kort via Twitter weten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Toverboom Filipe TopSlank Doornmalen electro Huidtherapie Remax-optimus buisman optiek Olieenzo Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Elan Bikes support