14:42:14    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 18 juni 2013 13:05 uur, laatst gewijzigd op 18 juni 2013 13:19 uur

De Kort naar Tour de France

De Kort naar Tour de France

Op de foto: Koen de Kort is door de ploegleiding van Argos-Shimano geselecteerd voor de honderdste Tour de France. (Foto: Marc Cleutjens).

De Liempdse wielrenner Koen de Kort van de Nederlandse formatie Argos-Shimano staat aan de vooravond van zijn derde deelname aan de Tour de France. De honderdste editie van La Grande Boucle begint zaterdag 29 juni op het eiland Corsica.

De ploegleiding heeft een sterk team geformeerd rond de Duitse topsprinters Marcel Kittel en John Degenkolb, die samen met enkele 'rittenkapers' in staat worden geacht Argos-Shimano successen te bezorgen. Behalve De Kort, Kittel en Degenkolb bestaat het team uit de Nederlanders Roy Curvers, Tom Dumoulin, Tom Veelers en Albert Timmer en de Duitsers Simon Geschke en Johannes Fröhlinger.

Inmiddels zijn de renners al druk aan het trainen om de spinterstrein de komende weken in Frankrijk zo optimaal mogelijk te laten functioneren en Kittel en Degenkolb in stelling te brengen. Dat gebeurde maandag bijvoorbeeld op het circuit van Zandvoort, waar ook De Kort van de partij was. De Liempdenaar speelt een belangrijke rol voor zijn ploeg in de voorbereiding op massasprints.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Remax-optimus buisman optiek Filipe Olieenzo TopSlank Doornmalen electro EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Toverboom