01:21:50    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 16 juli 2012 18:45 uur, laatst gewijzigd op 16 juli 2012 18:52 uur

De Kort in top twintig

Koen de Kort noemde de vijftiende etappe ’op zijn lijf geschreven’. ,,Deze etappe is voor mij het meest geschikt van alle ritten in deze Tour de France. Met een beetje geluk kan ik een heel eind komen”, aldus de Liempdenaar op de website van The Australian Financial Review. Helaas was het geluk niet aan zijn zijde. Een groep reed in het begin van de koers weg en mocht van het peloton wegblijven.

De Fransman Pierrick Fédrigo van Francais des Jeux pakte de winst. De Kort eindigde wel bovenin; hij werd dertiende. Na de start sprongen verschillende groepjes renners weg, maar zij werden telkens teruggepakt door het peloton. De Kort reed op 128,5 kilometer voor het einde zelfs nog een tijdje op kop, maar hij kon niet aansluiten bij het groepje dat de definitieve aanval plaatste. Pierrick Fédrigo, Christian van de Velde, Thomas Voeckler, Nicki Sörensen, Dries Devenyns en Samuel Dumoulin wisten met succes weg te blijven.

Dinsdag hebben de renners een rustdag. Een dag later staat er een pittige bergetappe op het programma van Pau naar Bagnères-de-Luchon. Nederlander Kenny van Hummel (Vacansoleil) doet niet meer mee; hij stapte maandag af. Bradley Wiggins wist maandag opnieuw de gele trui te behouden.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Olieenzo Huidtherapie Toverboom Elan Bikes support Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Filipe EmielTechniek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Geerts advies Alfa Meubelmakerijdenberg