20:17:16    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 21 juli 2012 17:56 uur, laatst gewijzigd op 22 juli 2012 17:52 uur

De Kort in tijdrit op 75e plaats

De Kort in tijdrit op 75e plaats

,,Mijn doel in deze etappe is de tijdslimiet te halen. Dat moet geen probleem zijn", schreef Koen de Kort in zijn dagelijkse weblog op The Australian Review. De Liempdenaar behaalde dit doel; hij eindigde in de 53,5 kilometer lange rit op plaats 75 op ruim 6 minuten van winnaar Bradley Wiggins.

De Kort schreef vrijdag in zijn dagelijkse blog dat de ploeg na de etappe nog ruim zes uur moest reizen voor de tijdrit van zaterdag. Ook kwam er een dopingcontroleur op bezoek bij de Liempdenaar. ,,De anti-dopingautoriteit pikt dagelijks willekeurig een aantal renners uit om te controleren. Vandaag was ik er één van. Gelukkig duurde het niet zo lang, zodat we met de ploeg snel konden vertrekken naar het hotel."

Geletruidrager Bradley Wiggins leek zaterdag nog wat over te hebben. Hij pakte met overmacht de winst in de tijdrit. Hij was ruim een minuut sneller dan zijn ploeggenoot Christopher Froome. Raborenner Luis Léon Sanchez werd knap derde. Wiggins, Froome en Vincenzo Nibali vormen de top 3 in het algemeen klassement. Zondag staat de laatste etappe van de Tour de France op het programma. Dit is een rit van 120 kilometer van Rambouillet naar de Champs-Elysées.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Remax-optimus Alfa Olieenzo Filipe Podium Boxtel TopSlank Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel buisman optiek Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Geld en Makelaardij