22:00:22    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 18 juli 2012 17:34 uur

De Kort in achterhoede

Koen de Kort vertelde gisteren tijdens de tweede rustdag in de Tour de France zuinig om te gaan met zijn energie in de resterende etappes.  Woensdag stond er op zware bergetappe in de Pyreneeën op het programma. De Kort eindigde als 81e. Fransman Voeckler pakte zijn tweede etappezege in deze Tour.

De Liempdenaar leek zijn inderdaad krachten te sparen. ,,Ik hoop vrijdag nog een kansje te hebben in de vlakke rit en zie ook kansen voor onze ploeg in de laatste etappe op de Champs-Élysées", zo zei hij dinsdag. Hij kon woensdag zelfs een tijd niet mee met het peloton. Zo reed hij een tijd met een aantal renners achter de grote groep, maar wist uiteindelijk weer aan te sluiten bij het peloton. Uiteindelijk moest hij toch lossen. Hij kwam met een groep renners op ruim 27 minuten van de winnaar over de streep.

Laurens ten Dam van de Rabobank zorgde voor Nederlands succesje door als tiende te eindigen in de bergetappe. Bradley Wiggins verstevigde zijn eerste positie door weg te rijden uit het peloton. Naaste concurrent Cadel Evans (BMC) kon hem niet volgen en zakte terug naar de zevende plaats. Morgen staat de etappe van Bagnères-de-Luchon naar Peyragudes op het programma, opnieuw een pittige rit met een aantal beklimmingen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Huidtherapie Toverboom Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Filipe Geld en Makelaardij Alfa Beleef Boxtel buisman optiek Elan Bikes support EmielTechniek TopSlank