14:13:01    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 14 juli 2012 17:48 uur

De Kort finisht in tweede groep

Tijdens de dertiende etappe in de Tour de France probeerden verschillende Franse renners voor de overwinning te gaan. Het was zaterdag immers Quatorze Juillet, de nationale feestdag. De Duitser André Greipel verpestte dit feestje en won de rit naar Le Cap d'Agde. Koen de Kort eindigde in als 59e op ruim 8 minuten van de winnaar.

De Kort wist vrijdag met 17 renners weg te springen uit het peloton. Ze reden naar een voorsprong van maximaal 1 minuut en 50 seconden, maar werden uiteindelijk weer bijgehaald. De Liempdenaar geeft in zijn dagboek op de website van The Australian Financial Review aan dat hij vermoeid was en dat er dan maar één oplossing is: aanvallen. ,,Ik hoop dat ik dit ritme kan volhouden. Dan ben ik er zeker van dat ik in een ontsnapping terechtkom die het wel tot de finish haalt."

In de dertiende etappe trad De Kort niet op de voorgrond. Ploegmaat Roy Curvers wist wel weg te rijden. Hij reed samen met onder andere vijf Fransmannen urenlang voorop. De groep werd uiteindelijk weer bijgehaald, maar door een kleine klim voor de eindstreep kwamen de renners in verschillende groepen aan. De Duitser André Greipel won in de sprint en Bradley Wiggings mag morgen wederom de gele trui aantrekken.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Toverboom Geerts advies Beleef Boxtel Alfa Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Podium Boxtel buisman optiek Remax-optimus Huidtherapie EmielTechniek Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen