20:54:33    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 12 juli 2013 17:32 uur, laatst gewijzigd op 12 juli 2013 18:30 uur

De Kort finisht in groep twee

De Kort finisht in groep twee

Liempdenaar Koen de Kort had donderdag een belangrijk aandeel in de winst van zijn ploeggenoot Marcel Kittel. ,,In een extreem belangrijke positie voelde ik me eindelijk helemaal goed en had ik precies kunnen doen wat er van mij werd verwacht", schreef hij in zijn column op de website NU Sport. Ook vrijdag waren er kansen voor de sprinters. De etappe liep echter anders dan gepland.

De wind was een belangrijke factor in de dertiende etappe. Er ontstonden waaiers en Alejandro Valverde, de nummer twee van het algemene klassement, en gele truidrager Chris Froome kwamen uiteindelijk op achterstand binnen. De Kort zat bij dit groepje en eindigde als 24e. Nederlanders Bauke Mollema en Laurens ten Dam deden goede zaken. Zij liepen iets meer dan een minuut in op Froome.

Ondanks deze onverwachte etappe trok toch een sprinter aan het langste eind in de Tour. De Brit Mark Cavendish pakte zijn tweede zege. Marcel Kittel van Argos-Shimano, de ploeg van Koen de Kort, eindigde in de achterhoede op ruim tien minuten achterstand van de winnaar. De Kort laat via Twitter weten dat Kittel met technische problemen kampte en daarom op achterstand kwam. ,,Een frustrerende dag, en dat is zacht uitgedrukt."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht TopSlank buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Olieenzo Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Doornmalen electro Geerts advies Podium Boxtel Huidtherapie Toverboom Filipe EmielTechniek Beleef Boxtel