05:17:47    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 09 juli 2012 19:36 uur, laatst gewijzigd op 10 juli 2012 15:02 uur

De Kort eindigt in achterhoede

De Kort eindigt in achterhoede

Op de foto: Koen de Kort tijdens de proloog in Luik, de eerste tijdrit in de Tour de France. (Foto: Marc Cleutjens).

Een dag voor de eerste rustdag in de Tour de France werd een tijdrit van 41,5 kilometer verreden van Arc-et-Senans naar Besancon. Bradley Wiggins van Team Sky, die zondag de gele trui van Fabian Cancellara overnam, reed maandag naar de winst. Koen de Kort eindigde op plaats 155, op ruim 8 minuten van de winnaar.

Wiggins ging als laatste renner van start in de tijdrit en zette met afstand de snelste tijd neer: 51 minuten en 24 seconden. De drager van de gele trui reed gemiddeld 48, 4 kilometer per uur en verstevigde zijn positie als nummer 1 in het algemeen klassement. De nummer 2, teammaat Chris Froome, gaf 35 seconden toe. Fabian Cancellara zette met 52 minuten en 21 seconden de derde tijd op het bord.

Morgen genieten de renners van een rustdag. Woensdag staat de tiende etappe voor de deur, een 194 kilometer lange rit van Macon naar Bellegarde-sur-Valserine. Op het programma staat de Grand Colombier, een col van hoofdcategorie.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Podium Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Filipe Elan Bikes support Toverboom Remax-optimus buisman optiek Meubelmakerijdenberg Geerts advies Olieenzo TopSlank