15:56:06    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 20 juli 2012 18:58 uur

De Kort beste Nederlander

Koen de Kort noemde de etappe van vrijdag ‘golvend’. ,,Er is een kans dat een ontsnapping het haalt tot de finish, dus ik ben erg benieuwd”, zo schreef hij op de website van The Australian Financial Review voordat de etappe van start ging. Een groep van zestien vluchters demarreerde inderdaad vroeg in de rit, maar wist het niet te halen tot de eindstreep. Mark Cavendish, een maand geleden nog winnaar van de Ster ZLM Toer die finishte in Boxtel, pakte de winst.

,,Ik ga nog eens alles geven wat ik in me heb", zei De Kort vooraf. Hij zat niet mee met de ontsnapping, maar sprintte wel mee om de winst en werd beste Nederlander op plek 15. Na de zeventiende etappe van Bagnères-de-Luchon naar Peyragudes werd duidelijk dat Peter Sagan winnaar is van het puntenklassement. Hij heeft genoeg punten gepakt, waardoor de nummer 2, André Greipel, hem niet meer kan inhalen.

De voorlaatste etappe gaat van Bonneval naar Chartres en is een individuele tijdrit van 53,5 kilometer. Bradley Wiggins behield vrijdag de gele trui en staat zondag op de Champs-Elysées waarschijnlijk op het hoogste podium.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie TopSlank Toverboom Elan Bikes support Beleef Boxtel Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Alfa Doornmalen electro Geerts advies buisman optiek EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel