00:26:43    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 19 juli 2013 12:58 uur, laatst gewijzigd op 19 juli 2013 12:58 uur

De Kort: alsof berg explodeerde

De Kort: alsof berg explodeerde

Dat het één groot feest zou worden op de Alpe d'Huez, was bekend. Koen de Kort kijkt terug op een vreugdevolle dag. ,,We maakten gebaren om het publiek op te zwepen en het leek alsof de berg explodeerde."

De Kort is vroeger zelf tweemaal als toeschouwer op de Alpe d'Huez naar de renners in de Tour de France gaan kijken. ,,De beste herinneringen heb ik aan mijn eerste keer in 2001. Ik was op vakantie met mijn ouders en ik kampeerde met mijn kleine broertje en zus op het gras vlakbij bocht vijf, er was geen plek meer op het vlakke gedeelte dus we rolden een paar keer bijna de tent uit", schrijft hij in zijn column op de website Nu Sport.

Dit jaar stonden zijn broer en zus ook op de berg om te kijken naar hun broer. ,,Vreugde in een zeer moeilijke rit na drie weken in een uitputtende Tour, het bestaat." De Liempdenaar eindigde op plek 72 met 25 minuten achterstand op winnaar Christophe Riblon.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij EmielTechniek Olieenzo Filipe TopSlank Toverboom Remax-optimus Alfa Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel buisman optiek Huidtherapie Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg