12:33:00    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 27 maart 2013 16:08 uur, laatst gewijzigd op 27 maart 2013 16:42 uur

De Braken in Tilburgse handen

De Braken in Tilburgse handen

Op de foto: Tennisdocent Gerard Smit uit Tilburg is de nieuwe eigenaar van sportcomplex De Braken. (Foto: Albert Stolwijk).

Gerard Smit uit Tilburg wordt met ingang van 1 juli de nieuwe eigenaar en exploitant van sportcomplex De Braken in Boxtel. Dinsdag tekende hij met wethouder Willie van de Langenberg de koopovereenkomst. Smit leidt tennisleraren op voor de KNLTB en stond twintig jaar geleden mede aan de wieg van het Vrijetijdscentrum, een sportaccommodatie in Best.

De angst dat met name de sporthal in de toekomst niet meer beschikbaar zou zijn voor de huidige gebruikers, is totaal ongegrond, benadrukte Smit tijdens een persgesprek waarin het koopcontract werd ondertekend. ,,De sporthal is juist het meest rendabele deel van het complex. Bovendien is er nog wat ruimte, dus als clubs er meer gebruik van willen maken is dat mogelijk. Angst dat Smit als particulier ondernemer de huurprijzen fors zal opdrijven, is volgens hem ook al misplaatst. ,,Ik ben wel gek als ik me uit de markt zou prijzen."

De drie personeelsleden die buiten de huidige exploitanten Martien en Ninette Pennings bij De Braken werkzaam zijn, blijven in dienst. Smit heeft geen plannen om gebruik te maken van de mogelijkheid om bij het Boxtelse sportcomplex een bedrijfswoning te bouwen. Wethouder Van de Langenberg is blij met de komst van Smit: ,,Ik heb alle vertrouwen in een mooie toekomst voor De Braken."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Doornmalen electro Toverboom Remax-optimus Beleef Boxtel Huidtherapie Podium Boxtel Olieenzo EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Meubelmakerijdenberg Geerts advies Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Filipe