22:27:53    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 12 november 2013 17:32 uur, laatst gewijzigd op 12 november 2013 17:33 uur

Cuadrilla handhaaft boorlocaties

Cuadrilla handhaaft boorlocaties

Op de foto: Deze plek bij bedrijventerrein Vorst is in beeld als mogelijke locatie voor proefboringen naar schaliegas. (Foto: Peter de Koning).

Boorbedrijf Cuadrilla is niet van plan de huurovereenkomst met de gemeente Boxtel op te zeggen. Dat maakte directeur Frank de Boer dinsdag bekend. In een gesprek met wethouder Peter van de Wiel en burgemeester Mark Buijs gaf hij aan de resultaten van een landelijk MER-onderzoek af te willen wachten.

Boxtel diende in oktober een verzoek in bij Cuadrilla voor het opzeggen van de huurovereenkomst. Volgens de gemeente voldoet de geplande locatie bij bedrijventerrein Vorst niet aan de eisen, onder meer door de ligging bij het datacenter van Rabobank Nederland. ,,Het is onverstandig om op deze plek naar schaliegas te gaan boren", aldus een woordvoerder van de gemeente Boxtel.

Directeur De Boer van Cuadrilla wil een onderzoek van minister Henk Kamp van Economische Zaken afwachten alvorens te beslissen over het voortzetten van de huurovereenkomsten. Minister Kamp laat een zogenaamd Milieu Effect Rapportage uitvoeren. ,,De boorlocaties in Boxtel, Haaren en Noordoostpolder zullen aan de hand van dit onderzoek worden getoetst", zo meldt De Boer in een persbericht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Podium Boxtel Geerts advies Beleef Boxtel Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen TopSlank Huidtherapie buisman optiek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Toverboom